τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Rachel Corrie : Πεθαίνοντας για την Παλαιστίνη



 Ένα από τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας το οποίο κατευθύνεται προς τη Γάζα και το οποίο, σύμφωνα με ανακοινωθέν του στρατού, πρόκειται να παρεμποδιστεί από το να φτάσει στην αποκλεισμένη Γάζα, έχει βαφτιστεί Rachel Corrie
Πρόκειται για την 22χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια η οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων.
Μέλος του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ΙSΜ), η 23χρονη Rachel Corrie είχε διακόψει για έναν χρόνο τις σπουδές της, για να επισκεφτεί τη Γάζα στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα. Στις 16 Μαρτίου του 2003, η 23χρονη Rachel Corrie, μαζί με άλλους ακτιβιστές, επιχείρησαν να εμποδίσουν τις ισραηλινές μπουλντόζες να κατεδαφίσουν σπίτια Παλαιστινίων στη Γάζα, σχηματίζοντας ανθρώπινες ασπίδες με τα σώματά τους. Ο οδηγός, όμως, μιας μπουλντόζας δεν σταμάτησε περνώντας με το όχημά του πάνω από το σώμα της νεαρής Αμερικανίδας, η οποία εξέπνευσε σύντομα από τα βαριά τραύματά της.
Διαβάστε περισσότερα με σχετικά βίντεο εδώ

1 σχόλιο:

  1. To Rachel Corrie συνεχίζει την πορεία του για τη Γάζα και αναμένεται να φθάσει σήμερα αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Όλοι σε αγωνία για την αντιμετώπιση του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή