τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αρναία


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αρναία αντιδρώντας στο σενάριο που θέλει  πρωτεύουσα του νέου Δήμου την Ιερισσό.
Από νωρίς το απόγευμα ήχησαν τα «τύμπανα του πολέμου» (καμπάνες - μεγάφωνα) καλώντας τους κατοίκους της Αρναίας αλλά και των Τοπικών Διαμερισμάτων να συμμετέχουν στην συγκέντρωση, διεκδικώντας έτσι την πρωτεύουσα του Δήμου.

6 σχόλια:

  1. http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3070.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αγώνας των κατοίκων της Αρναίας έχει υπόσταση μόνο αν τον δούμε συναισθηματικά. Δεν είναι λίγο να χάνεις μια έδρα μετά από τόσα χρόνια ιστορίας.΄Όμως καλώς ή κακώς αν ισχύσει αυτό σενάριο δε θα ήταν πιο δίκαιο έναντι όλων των δημοτών το διοικητικό κέντρο να ήταν κάπου ενδιάμεσα π.χ. Μ. Παναγία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτάω τους φίλους του Πολυγύρου και παρακαλώ να μου απαντήσουν. Αν αύριο βγει ανακοίνωση ότι η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής μεταφέρετε πχ στα Μουδανιά και σταδιακά όλες οι υπηρεσίες του Πολυγύρου θα μεταφέρονταν εκεί. Ποια θα ήταν η στάση των κατοίκων της πρωτεύουσας και ποιες οι αντιδράσεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια ερωτηση στους αρμοδιους που πηραν την αποφαση να κλεισουν σημερα (τεταρτη) τον παιδικο σταθμο του Στανου(δεν ξερω αν και τα αλλα χωρια του δημου εχουν και αν ητανε κλειστοι.)γιατι κυριοι κλεισατε τον παιδικο του Στανου , ενω της Αρναιας ηταν ανοιχτος;
    θελω αμεση απαντηση απο την δημοτικη αρχη.
    αλλα μετρα και αλλα σταθμα για αλλη μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καραστέργιο, προσέχεται τι λέτε οταν βγαίνεται στην τηλεόραση. Είπατε πως σας είπανε κάτοικοι του Στανού να τους βάλεται λεωφορείο για τον Πολύγηρο. Ας πούμε οτι συμφωνώ, ρωτάω όμως , πως θα ερχόταν ένας γονέας του Στανού στον Πολύγηρο αφού είχατε κλείσει τον παιδικό σταθμό του Στανού;Γιατί της Αρναίας να είναι ανοιχτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοδιοικούμενος22 Απριλίου 2010 στις 12:42 π.μ.

    Μετά από όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στον Πολύγυρο και ακούστηκαν στα τοπικά κανάλια από τους εκπροσώπους της Αρναίας μου δημιουργήθηκε η εξής εντύπωση:
    1. Διαφωνούν με τη διοικητική μεταρρύθμιση στη Χαλκιδική γιατί απέτυχε ο Καποδίστριας που αντί για 5-7 δήμους που είχαν προταθεί έγιναν τελικά 14. Όμως μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται μόνο 2 Δήμους ενώ τώρα προτείνονται 5.
    2. Ο κύριος λόγος της διαμαρτυρίας τους δεν είναι η διεκδίκηση της έδρας απλά να μην γίνει έδρα η Ιερισσός. Αν όμως οι δήμοι είναι δύο δεν τους ενοχλεί αν είναι έδρα ο Πολύγυρος.
    3. Γιατί έγιναν όλα αυτά χωρίς να τους ρωτήσουν;
    4. Γιαούρτωσαν το γραφείο του Δριβελέγκα γιατί λέει υποστήριξε ότι καταλληλότερη έδρα θα ήταν η Ιερισσός και όχι η Αρναία.
    5. Ήταν ακραία η αντίδρασή τους επειδή ήταν ακραία και η στάση του Δριβελέγκα.

    Και ποια λογική τα δένει όλα αυτά;
    Σου λέει (με το φτωχό μου μυαλουδάκι): Αν οι δήμοι είναι τελικά 5 με έδρα Ιερισσό (χάνουμε που χάνουμε όλα τα προνόμια) δεν πρόκειται να ξαναδούμε δήμαρχο Αρνιώτη στον αιώνα τον άπαντα. Τουλάχιστον με έδρα τον Πολύγυρο μπορεί και να ‘χουμε το Ζωγράφο! (αλήθεια ο Ζωγράφος πήρε θέση;)
    Απόψε αγαπητοί φίλοι της Αρναίας δεν με πείσατε. Περίμενα πιο σοβαρά επιχειρήματα!
    Τέλος είναι αυθαιρεσία να επικαλείστε τη συμπαράσταση των τοπικών διαμερισμάτων (εντός και εκτός) χωρίς να έχετε τα ανάλογα ψηφίσματα.
    Επειδή απόψε μίλησαν οι αυτοδιοικητικοί υπογράφω ως
    αυτοδιοικούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή