τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πού πάνε τα λεφτά μας; (1)

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων παγκοσμίως.
Το ότι η Ελλάδα ξοδεύει τα...μαλλιοκέφαλα της σε αμυντικούς εξοπλισμούς δεν αποτελεί κάτι καινούργιο ούτε αφήνει έκπληκτο όποιον το ακούει. Αλλά είναι πάντα ενδιαφέρον αυτή η άποψη να διατυπώνεται και από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIRI).
Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα του σουηδικού ινστιτούτου, η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες που αποτελούν τους μεγαλύτερους εισαγωγείς συμβατικών όπλών παγκοσμίως μαζί με την Κίνα, την Ινδία, τη Νότιο Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Από την άλλοι οι δύο μεγαλύτεροι έμποροι όπλων παγκοσμίως είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία που τους αναλογούν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις όπλων που έγιναν κατά την περίοδο 2005-2009.  Ακολουθούν η Γερμανία με 11% και η Γαλλία με 8%.
Το ποιο ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι και το γεγονός ότι ο τα όπλα που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την πενταετία 2000-2004.

2 σχόλια:

  1. Λες να μάθουμε ποτέ πώς διανέμετε στον Δήμο μας ο τοπικός πόρος (φόροι μας ) ????Ακόμα περιμένω την απάντηση του κύριου Δημάρχου λες να είναι και αυτό κρατικό μυστικό…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου πείτε εδώ βέβαια εδώ η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Αρναίας για δεύτερη γεώτρηση στο Στανο (πριν 2 χρόνια) ακόμα δεν υλοποιήθηκε …τους ισολογισμούς και κατανομή τον πόρων ζητάς .Τσίπα ντροπής Δήμαρχε υπάρχει …

    ΑπάντησηΔιαγραφή