τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Λογαριασμός αλληλεγγύης για να εξιλεωθούν οι κλέφτες;

Έπειτα από πρόταση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. άνοιξε Τραπεζικός «λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους» στον οποίο μπορούν οι πολίτες της χώρας καθώς και οι Έλληνες της διασποράς να καταθέτουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν.
Προφανώς ο πρόεδρος της Βουλής δε θα είχε στο νου του τους απλούς πολίτες με τα πενιχρά εισοδήματα αλλά «τους έχοντες και κατέχοντες» όπως ακούγεται συχνά τον τελευταίο καιρό. Δηλαδή όλους αυτούς ή πολλούς απ’ αυτούς που πλούτισαν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Μ’ αυτό τον τρόπο τους δίνεται η ευκαιρία να εξιλεωθούν στα μάτια των πολιτών και από «κλέφτες» όπως τους αποκαλούσαμε μέχρι τώρα να μεταλλαχθούν σε «εθνικούς ευεργέτες»!!! Ή μήπως θα τους ζητήσουν «πόθεν έσχες»;

2 σχόλια:

  1. " Ο ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"9 Μαρτίου 2010 στις 4:19 μ.μ.

    O Κώστας Στούπας στο σημερινό άρθρο του στο capital αναριωτιέται αν μας αξίζει η χρεωκοπία. Για δέστε το γιατί
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=921487#commentsStart

    λέτε να έχει άδικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως π.χ το μεγάλο κόλπο με το χρηματιστήριο στηρίχθηκε στα ανάλογα αισθήματα κουτοπονηριάς και απληστίας που μας χαρακτηρίζουν ως λαό. Ο εν λόγω λογαριασμός δεν είναι τίποτα άλλο από μια υπερβολικά ύπουλη επίκληση του πατριωτικού μας αισθήματος. Γιατί σκεφθείτε: η μέχρι τώρα φορολογία είναι Υποχρεωτική και εκτός των άλλων απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα.
    Πως θα βάλουν όμως στο χέρι τους ρομαντικούς Έλληνες του εξωτερικού, που λεν Ελλάδα και στάζουν μέλι;
    Εξάλλου ο παμμέγιστος Άνθιμος κάτι παρόμοιο εννοούσε όταν έλεγε: Ας δινόταν η δυνατότης εις τους Έλληνες να πληρώσουν το μέρος του χρέους που τους αναλογεί, 2-3 χιλιάδες Ευρώ έκαστος και είμαι σίγουρος ότι θα το έπρατταν.


    Χαιρετίσματα στον όμορφο Στανό

    ΥΓ Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή