τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το «κοινό μας σπίτι», ο «αυστηρός πρωθυπουργός» και η Χαλκιδική

Από GreenAttack
Τη Δευτέρα, 13/5, ο πρωθυπουργός, βγαίνοντας από σύσκεψη με θέμα την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, έκανε δηλώσεις που ξεφεύγουν πλέον από κάθε όριο υποκρισίας. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, όλοι οι πολίτες οφείλουν να συμβάλουν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και στην προστασία του “κοινού μας σπιτιού”. Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερωτική καμπάνια για το θέμα, και προειδοποίησε ότι θα είναι… “ιδιαίτερα αυστηρός” αν εντοπίσει “αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού ή της τοπικής αυτοδιοίκησης”.
Επέλεξε να είναι “ιδιαίτερα αυστηρός” ειδικά το φετινό καλοκαίρι, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περιμένουμε μεγάλη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό. Εξήγησε μάλιστα ότι τα δάση πέρα από όλα τα υπόλοιπα οφέλη τους, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την… εθνική οικονομία.
Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα στα οποία ο πρωθυπουργός “ξέχασε” να αναφερθεί.
Το πρώτο είναι ότι ειδικά φέτος και με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης, τα μέσα που διαθέτει τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα, από το 2009 μέχρι σήμερα, οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν μειωθεί κατά 32%. Το ποσό που προορίζεται για δράσεις δασοπροστασίας των δήμων είναι μειωμένο κατά 4.500.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 («Εφημερίδα των Συντακτών», 26.4.13)
Το δεύτερο είναι ότι “ξέχασε” να πει ότι με απόφαση της κυβέρνησής του, το “κοινό μας σπίτι” και ο “φυσικός μας πλούτος” αξίζει την προστασία όλων, μόνο στην περίπτωση που δεν το διεκδικεί για άλλους λόγους ένας “καλός επενδυτής”.
Στην περίπτωση της Χαλκιδικής, απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει δάσος, οι πολίτες δεν πρέπει να συμβάλλουν στην προστασία του “φυσικού μας πλούτου”, αλλά να κάτσουν ήσυχα στο σπίτι τους και να αφήσουν την εταιρία να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να αφανίσει το δάσος!
Από ότι φαίνεται επίσης, στη Χαλκιδική, δεν υπάρχει τουρισμός, ούτε άλλες οικονομικές (πχ αγροτικές, κλπ) δραστηριότητες. Το μόνο που υπάρχει είναι η… “μεγάλη επένδυση”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου