τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στην Επιθεώρηση Μεταλλείων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία που καλούσε σε αποκλεισμό της Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδος. Κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την λεωφόρο Αλεξάνδρου (παραλιακή) μη επιτρέποντας την παρέμβαση των συγκεντρωμένων στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο την ενημέρωση των πολιτών για την καταστροφή του περιβάλλοντος και γενικότερα την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων από τα μεταλλεία του χρυσού στην Χαλκιδική.
Να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων αποτελεί μια από τις αυτοτελείς οργανικές μονάδες του ΥΠΕΚΑ και είναι υπεύθυνη για τη συστηματική παρακολούθηση του έργου και τον έλεγχο της τήρησης των τεθέντων όρων, με σκοπό τη διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνεται η γνωμοδότηση για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης μεταλλείων, η χορήγηση αδειών και η επιβολή κυρώσεων. Η εν λόγω υπηρεσία έχει ήδη εμπλακεί στο ζήτημα στο παρελθόν (για παράδειγμα υπήρξε ένας από τους δύο βασικούς παραλήπτες – ο άλλος ήταν η ίδια η Ελληνικός Χρυσός – της απόφασης του ΥΠΕΚΑ για έγκριση της τεχνικής μελέτης των υποέργων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα). Επιπλέον, αναμένεται να εμπλακεί πολύ περισσότερο προσεχώς, στην περίπτωση που η υλοποίηση του έργου λάβει πραγματικές διαστάσεις.
Στόχος της δράσης αυτής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση είναι η ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των μεταλλείων κόντρα στην παραπληροφόρηση που παρέχουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου