τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στη δεύτερη θέση των τροχαίων ατυχημάτων η Χαλκιδική


Στη δεύτερη θέση των τροχαίων ατυχημάτων ανά την Ελλάδα για το 2012 βρίσκεται ο νομός Χαλκιδικής σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας για τα τροχαία που εκπόνησε το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η Χαλκιδική επανέρχεται στις πρώτες θέσεις της λίστας μετά από τη βελτίωση που είχε τόσο το 2010 (13η θέση) όσο και το 2011 (18η), ενώ το 2009 ήταν στην πρώτη θέση.
Οι νεκροί στους δρόμους της Χαλκιδικής από 20 αυξήθηκαν στους 23 για το 2012 και τα θανατηφόρα από 11 αυξήθηκαν στα 20.

Στη Χαλκιδική το 2012 έγιναν 109 συνολικά ατυχήματα, αριθμός που είναι αρκετά μεγάλος και οφείλεται κυρίως στην πολύ αυξημένη κίνηση των οχημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Στην πρώτη θέση των ατυχημάτων βρίσκεται η Λευκάδα, γιατί ενώ το 2011 δεν είχε κανέναν νεκρό από τροχαίο, το 2012 είχε 5 νεκρούς, 8 σοβαρά τραυματίες και 36 ελαφρά, συνολικά πάρα πολλούς παθόντες για ένα μέρος με πληθυσμό μόλις 23.700 κατοίκους.

Πάντως, φαίνεται ότι η κρίση έκανε και κάτι καλό: μείωσε γενικά τα τροχαία δυστυχήματα! Μετά το 1974, που είχαμε 943 νεκρούς και κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Ελλάδας μόνο 650.000 αυτοκίνητα, για πρώτη φορά το 2012 το σύνολο των νεκρών είναι κάτω των χιλίων ατόμων, ενώ το 1998 είχαν φθάσει στη μέγιστη τιμή τους, που ήταν 2.229 νεκροί.

Η έρευνα έγινε από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, τον διδάκτορα Μιχάλη Νικολαράκη και τον επίκουρο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλη Δούμπο.

της Βικτωρίας Καρακούση

halkidikinews.gr


seleo.gr

2 σχόλια:

  1. τί δρόμους έκαναν στη Χαλκιδική τόσα χρόνια εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Τίποτε απολύτως τί ψάχνετε; Τα καρόϊδα να είναι καλά που τους έβγαζαν στην εξουσία. Μόνο για καμια καταστροφή σαν αυτή του χρυσού νοιάζονται... Άραγε γιατί τους έπιασε τέτοιο κόψιμο με τα μεταλλεία; Ξέρουμε, ξέρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Στανό είχαμε δρόμο και μας τον χάλάσαν , τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα??

      Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά ,
      είχαμε άσφαλτο και τώρα έχουμε χωματόδρομο.

      Στο τσεσμέ ,(περιοχή στον δρόμο προς Μελλισουργό ) ο Τζηρίτης και λοιποί χάλασαν την άσφαλτο με σκοπό να κάνουν διάνοιξη του δρόμου.

      Πέρασαν περίπου 3 χρόνια και το έργο το αφήσαν στην μέση ,

      τι να πει κανείς

      Διαγραφή