τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

3η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Θεσσαλονίκης προχωρά στην 3η Διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από Όλους για Όλους» στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς (Αριστοτέλους και Εγνατία – πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου) την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2012 (10.00 – 14.00).
Για όλους εμάς, που 3 χρόνια τώρα φορτωνόμαστε ένα χρέος που δεν έχουμε δημιουργήσει, η επιβίωση αποτελεί μια καθημερινή μάχη. Πιστεύουμε ότι τα είδη διατροφής, όπως άλλωστε και το ρεύμα, το νερό ή η περίθαλψη και η εκπαίδευση, είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα και μπορούν να διατίθενται χωρίς τους νόμους της αγοράς και έξω από τη λογική του κέρδους σε όσους ζουν σ’ αυτόν τον  τόπο, έλληνες και μετανάστες. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση μίας δίκαιης τιμής των προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση παραγωγών, εργαζόμενων και καταναλωτών. Γι’ αυτό, άλλωστε, το κίνημα άμεσης διάθεσης δεν είναι εγχείρημα φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης, είναι κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης.
Για εμάς, είναι σημαντικό να πιστέψουμε ότι όλοι όσοι πληττόμαστε από την πολιτική των μνημονίων της τρόικας και των κυβερνήσεων έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τα πράγματα να πάνε αλλιώς με διάθεση για αντίσταση, αυτοοργάνωση και ανυπακοή. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Κέντρου να πλαισιώσουν τις συναντήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες της Επιτροπής για να αποφασίσουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη γειτονιά, πόλη, ζωή!
Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου βρίσκεται κάθε Τετάρτη στις 7 μμ στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου