τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Θα σκοτωθούμε, θέλουμε ένα δρόμο»

Τριτοκοσμικές εικόνες στην επαρχιακή οδό Στανού -Μελισσουργού στην Χαλκιδική. Η γέφυρα που υπέστη σοβαρές ζημιές από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που προήλθαν από τις πλημμύρες τις 21ης Σεπτεμβρίου του 2011 (!)  ΑΚΟΜΗ δεν  επισκευάστηκε. Σε επιτόπια έρευνα του «psema.gr» διαπιστώσαμε πως τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που περνά έχουν «φουσκώσει» λόγω  και του ότι λιώνουν  τα χιόνια στην περιοχή με αποτέλεσμα να περνά κάποιος με το ΙΧ του με κίνδυνο της ζωής του! Κυριολεκτικά τα νερά μπαίνουν μέσα στα αυτοκίνητα ενώ υπάρχει ο κίνδυνος παράσυρσης!  Στον τόπο έχουν μείναι κομμάτια σαν «μπαλώματα» από την ξηλωμένη άσφαλτο για να θυμίζουν πως κάποτε εκεί υπήρχε δρόμος! Αυτή την Κυριακή κάτοικοι των δυο χωριών των οποίων η επικοινωνία κόπηκε ελέω …..»Θεού» θα συγκεντρωθούν στο σημείο (αν τα καταφέρουν) ώστε να διαμαρτυρηθούν για άλλη μια φορά! 

Γράφει ο Θανάσης Κληματσίδας
«Πέρασα ξημερώματα, δεν ήξερα τις ακριβώς συμβαίνει και έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», σημειώνει στο «psema» ο Κώστας Π. ο οποίος μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει κόντεψε να σκοτωθεί κυριολεκτικά όταν έπεσε με το όχημά του στις τεράστιες λακκούβες που υπάρχουν – να θυμίζουν τα έργα- πριν το ρέμα.
«Προσπάθησα να το περάσω αλλά δεν τα κατάφερα και γύρισα πίσω γιατί ήδη είχα κάνει ζημιά στα φρένα μου» , συμπηρώνει.


Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσα από την κοίτη του ρέματος όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή όταν είναι στεγνό το ρέμα. Λόγω όμως των βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος αλλά και του λιωσίματος των χιονιών, δε μπορούν να κινηθούν τα οχήματα από τη «διάβαση» του ρέματος και έτσι μετακινούνται μέσω Αρναίας και Μαραθούσας, διανύοντας μια απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων επιπλέον. Η επισκευή της γέφυρας, είναι ένα αίτημα που θέτουν επιτακτικά οι κάτοικοι του Στανού και του Μελισσουργού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η γέφυρα βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πιέσεις φορέων της περιοχής
Το πρόβλημα επεσήμανε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στανού Θανάσης Τουπλικιώτης, καθώς ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός για τη συγκοινωνία του τόπου με τη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας επεσήμανε ότι το έργο είναι της περιφέρειας, η οποία προφανώς λόγω έλλειψης χρημάτων δεν προχώρησε στην αποκατάσταση του. «Ελπίζουμε με τη νέα χρονιά να υπάρξουν οι χρηματοδοτήσεις μέσω των δημοσίων επενδύσεων και να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και άλλα στο δήμο, τα οποία διακόπηκαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης» είπε ο κ. Πάχτας.
Αυτή την Κυριακή οι κάτοικοι και οι φορείς θα συγκεντρωθούν στο σημείο και θα φωνάξουν όπως λένε για άλλη μια φορά!

2 σχόλια:

  1. Να μην ξεχναμε πως και ο δρομος που συνδεει τα δυο χωρια ειναι κατεστραμενος.Ξεκινησαν εργα, ταχα για ενα καλυτερο δρομο,εμειναν ομως στη μεση,βαζοντας ετσι σε κινδυνο τα διερχομενα οχηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να γινει επιτελουσ ο δρομος γιατι κινδινευουμε οταν περναμε απο εκει καντετο γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή