τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εκρηκτική η κατάσταση στις Σκουριές

Εκρηκτική είναι η κατάσταση εδώ και λίγη ώρα στην Χαλκιδική, όπου για ακόμα μία φορά κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των μεταλλείων και εργαζόμενοι σε αυτά, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με διμοιρίες των ΜΑΤ να τους χωρίζουν. Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν περίπου 150 κάτοικοι, που εναντιώνονται στη λειτουργία των μεταλλείων, συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Χοντρό Δένδρο, χωρίς να αποκλείσουν τον δρόμο, με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα στους δημοσιογράφους, που συμμετέχουν στη «δημοσιογραφική αποστολή» που οργανώνει η Eldorado Gold σε Χαλκιδική και Πέργαμο Τουρκίας.
«Συγκεντρωθήκαμε περίπου μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη των δημοσιογράφων, χωρίς φασαρίες και χωρίς να αποκλείσουμε το δρόμο. Οι δημοσιογράφοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και εμείς αποφασίσαμε να περιμένουμε εδώ, στο σημείο, μήπως αλλάξανε την προγραμματισμένη ώρα επίσκεψης», υπογραμμίζει στην EgnatiaPost κάτοικος της περιοχής, που συμμετέχει στη διαδήλωση.
Λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα, 200 άτομα, εργαζόμενοι της εταιρείας, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της Παναγίας, περίπου 100 μέτρα μακριά από τους κατοίκους, «με απειλητικές διαθέσεις και οπλισμένοι με καδρόνια», όπως καταγγέλλουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Τις δύο συγκεντρώσεις τις χωρίζουν διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι, βλέποντας απέναντί τους τους εργαζόμενους έχουν καλέσει... ενισχύσεις, μέσω τηλεφώνων, αλλά και των κοινωνικών δικτύων, κατοίκους από τα γύρω χωριά, οι οποίοι σπεύδουν στο σημείο, αν και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στα Πλάνα, λίγο πριν τη διασταύρωση της Παναγίας.
πηγή

2 σχόλια:

  1. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ποιοι είναι οι τραμπούκοι. Οι αντιδρώντες στα μεταλλεία πήγαν στο χοντρό δέντρο να διαμαρτυρηθούν για την πληρωμένη δημοσιογραφία, και είχαν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Και ο πιο ανυποψίαστος καταλαβαίνει τι παίζεται από την εταιρεία και το πoιόν της δημοσιογραφίας γενικά. Οι μεταλλωρύχοι για ποιο λόγο πήγαν εκεί με "βαρύ οπλισμό"; Να διαμαρτυρηθούν που διαμαρτύρονται οι άλλοι; Ή να διασφαλίσουν την αμερόληπτη και αντικειμενική δημοσιογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλαμε για μεγαλο πανικο. τετοια ξεφτιλα εργαζομενων δεν εχει ξαναδει η ελλαδα. η παπαρηγα τους τα εριξε χυμα και τσουβαλατα. μισθοφοροι, χρυση αυγη, πληρωμενα ρεπορταζ. αξιοπρεπεια; τι ειναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή