τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πέμπτες του Φλεβάρη με Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά

Η Λέσχη πολιτισμού και θεωρίας "Αναιρέσεις" αφιερώνει τις προβολές του μήνα, στον σκηνοθέτη της αμφισβήτησης Κώστα Γαβρά.

ΠΕΜ 07 ΦΛΕΒ

Κατάσταση πολιορκίας (1973). Ταινία που εμπνέεται από τον αγώνα των Τουπαμάρος ενάντια στη δικτατορία της Ουρουγουάης. Εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ με θέμα την απαγωγή, ανάκριση κι εκτέλεση του Νταν Μιτριόνε, εκπαιδευτή των λατινοαμερικανικών αστυνομιών στις σύγχρονες "τεχνικές ανάκρισης" της CIA, από τους αντάρτες πόλης Τουπαμάρος της Ουρουγουάης (1970). Ενας πράκτορας της CIA εκπαιδεύει τις υπηρεσίες ασφαλείας φιλικών χωρών σε σύγχρονες μεθόδους βασανισμού. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Νταν Μιτριόνε.

ΠΕΜ 14 ΦΛΕΒ

"Ο Αγνοούμενος" (Missing, 1982), με τον Τζακ Λέμον και τη Σίσι Σπέισεκ να αναζητούν τον εξαφανισμένο γιο και σύντροφο, έναν νεαρό Αμερικανό ακτιβιστή στη Χιλή του Πινοσέτ.

ΠΕΜ 21 ΦΛΕΒ
”Mad City”
 
(1997), μια σκληρή κριτική στα αμερικανικά  MME. Ο "φοβερός" κακοποιός Σαμ (Τζον Τραβόλτα) είναι ένας εξαθλιωμένος υπάλληλος του Μουσείου που πρόσφατα έχει απολυθεί από τη δουλειά του και το μόνο που ζητά είναι να ξαναπροσληφθεί, έστω με λιγότερες αποδοχές και μειωμένο ωράριο. Ο δημοσιογράφος (Ντάστιν Χόφμαν), βαριεστημένος και κουρασμένος, στην κρίση της μέσης ηλικίας, ηθικά εξοντωμένος και διχασμένος, ψάχνει το "γεγονός" που θα τον βγάλει από τη μιζέρια του επαρχιακού καναλιού και θα τον πάρει σ ένα μεγάλο κανάλι. Ο Σαμ είναι ένα θύμα της καθημερινής τηλεθέασης. Ο δημοσιογράφος ο θύτης της ίδιας της τηλεθέασης.



όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:00 και
πραγματοποιούνται στο χώρο της Λέσχης (Εγνατία 98 Θεσσαλονίκη)
 
"ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ", ΛΕΣΧΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΘΕΩΡΙΑΣ
http://anaireseisthes.wordpress.com/
Εγνατίας 98, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου