τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιτροπή Διαβούλευσης Δ. Αριστοτέλη


Έληξε σήμερα 21/2 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φορέων του Δήμου Αριστοτέλη για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Στο Στανό οι φορείς (εκτός από το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους να συνεδριάσουν και να ορίσουν το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει στην Επιτροπή)  δεν είχαν καν ενημερωθεί αφού δεν υπήρχε πουθενά σχετική ανακοίνωση. Εκτός κι αν ο Δήμος θεωρεί ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και καθημερινά παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 οι αρμοδιότητες της επιτροπής είναι:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..

4 σχόλια:

  1. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: υποβάθμιση του θεσμού ή κάποια σκοπιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλούσιο υπέδαφος …….. άδεια κεφάλια , η περιουσία του δήμου Αριστοτέλη , για όποιον ξένο παρατηρητή βλέπει Μοσχόπουλο και Ζαγοράκη …… να νοιάζονται για μας χωρίς εμάς ……αλά για το καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://respentza.blogspot.com/2011/02/blog-post_3620.html

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη μεθόδευση συγκρότησης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ στο Δήμο Αριστοτέλη

    Αληθεύει ότι ο Δήμος Αριστοτέλη ειδοποίησε έγκαιρα και επιλεκτικά τους ‘δικούς’ του φορείς για ορισμό εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και άφησε τους υπόλοιπους να ενημερωθούν μέσα σε πέντε μέρες μόνο από ανακοινώσεις στα δημοτικά καταστήματα και το ίντερνετ;
    Σύμφωνα με τον κ. Μοσχόπουλο, ‘θεσμικό’ εκπρόσωπο στην «Πρωτοβουλία Πολιτών Αριστοτέλη»(!!!!), στη γνωστή εκδήλωση του Βελλίδειου, η Επιτροπή ‘θα επιληφθεί της διαβούλευσης για τα μεταλλεία χρυσού’.
    Να βγεί ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Πάχτας να το διαψεύσει γιατί εκτός από το ό,τι το θέμα είναι σοβαρότατο, επισύρει και διοικητικές κυρώσεις. Αυτό είναι βέβαια το ελάχιστο, αφού θα αναδείξει σκοπιμότητες και προσχήματα περί Δήμου ‘όλων των πολιτών’ και διαπλοκή σε συμφέροντα με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
    Να δοθεί έγκαιρα η ευκαιρία για να
    ορίσουν ΟΛΟΙ οι φορείς του Αριστοτέλη ισότιμα τους εκπροσώπους τους.


    ΠΟΛΙΤΗΣ Δήμου Αριστοτέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλληλογραφία .
    Ημερομηνία .fri. ,18 feb 2011 12,00
    Από…….
    Προς. info@dimosaristoteli.gr
    Κοιν…….
    Θέμα. Δημ.επιτροπή διαβούλευσης
    Γ………. όνομα-ιδιότητα-εργασία….
    Απάντηση καμία.
    Υ.γ. αν αρνηθούν , το έγγραφο θα κοινοποιηθεί προς κάθε αρμόδιο φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή