τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τσεσμές, η ξεχασμένη πηγή!



Αφού μας ξεδίψασε για πολλά χρόνια, ξεδίψασε  περαστικούς και αγωγιάτες, ξεδίψασε κοπάδια και αγρίμια,  της δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας!  Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο! Αδιαφορία που σβήνει ένα κομμάτι της ιστορίας μας!
Υ.Γ.  Τσεσμές, τουρκική λέξη που σημαίνει πηγή.



13 σχόλια:

  1. Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ...ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΑΠΛΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ...ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αραγε ο δημος ενημερωθηκε ποτε για την αξιοποιηση αυτης της πηγης;Τεθικε θεμα συζητησης στα δημοτικα συμβουλια;Αν γνωριζει κανεις κατι ας μας ενημερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και να τεθηκε θεμα συζητησης στα δημοτικα συμβουλια δεν προκειτε να γινει κατι..τοσο χρεωμενος που ειναι ο δημος το τελευταιο που θα εκανε θα ηταν να διαμορφωση την πηγη..και ολοι μεσα στον δημο με το 'ΘΑ' ξερουν να μιλανε και στο τελος δεν γινεται τιποτα..μονο λογια και υποσχεσεις και στο τελος την πατανε τα υπολοιπα χωρια του δημου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Γ. Συγνωμη ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω μαζι σου ανωνυμε.Εδω δεν γινονται ουσιαστικα εργα μεσα στο χωριο τον τσεσμε θα γυρισουν να κοιταξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΕΔΩ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ?ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΛΕΙΨΕΙΣ..ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΛΕΙΨΕΙΣ,ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τσεσμες μας εχει ξεδιψασει ατελιεωτες φορες,ειδικα οταν ειμασταν μικροι και γυρνουσαμε βολτες με τα ποδηλατα...κατι πρεπει να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να ηταν μονο τσεσμες που θα επρεπε να επιδιωρθωσουν καλα θα ηταν..εχει τοσα πολλα που χρειαζονται επιδιωρθωσεις που δεν γινεται τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καθως διαβαζα μια εγκυκλοπαιδεια τυχαια βρηκα αυτο..
    Τσεσμες : μικρασιατικη πολη στην χερσονησο της Ερυθραιας, που βρισκεται απεναντι απο την Χιο. Εκει εγινε το 1770 μια μεγαλη ναυμαχια αναμεσα στο ρωσικο και τον τουρκικο στολο, ενω κατα τη μικρασιατικη καταστροφη περασαν απο εκει πολλοι Ελληνες και κατεφυγαν στη Χιο για να γλιτωσουν απο τους Τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επισης ειδα στο ιντερνετ οτι ο Τσεσμες βρισκεται 80 χιλιομετρα νοτιοδυτικα της Σμυρνης.Λεγοταν Κρηνη και ηταν εδρα Μητροπολιτη.Στην Κρηνη κατοικουσαν 17000 Ελληνες και 2000 Τουρκοι που ζουσαν μαζι με τους Ελληνες και ηταν μεταναστες απο την Πελοποννησο γι΄άυτο και τους ελεγαν 'Μοραΐτες'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στηνπαρακατω διευθυνση υπαρχουν φωτογραφιες απο την πολη Τσεσμες

    http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=9786

    ΑπάντησηΔιαγραφή