τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι προσαγωγές πολιτών στη Χαλκιδική

Από alterthess
Update 21:50 (χθες): Συνεχίζονται οι προσαγωγές πολιτών στην Χαλκιδική. Πριν λίγη ώρα η αστυνομία έκανε άλλες τρεις για δακτυλικά αποτύπωματα και καταγραφή γενετικού υλικού. Οι προσαγωγές αυτές όπως και οι προηγούμενες (σχεδόν 40) γίνονται υπό την απειλή μήνυσης για απείθεια.
Αυτήν την στιγμή γίνεται παρέμβαση βουλευτών και της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απειλή της απείθειας. Όπως αναφέρουν η απείθεια συνιστά αδίκημα το οποίο διαπράττεται όταν κάποιος δεν συνεργαστεί με υπάλληλο της υπηρεσίας (εν προκειμένω της αστυνομίας) σε μια νόμιμη ενέργεια (π.χ. εξακρίβωση στοιχείων). Δεν συνιστά απείθεια να αρνηθεί κάποιος να δώσει γενετικό υλικό καθώς ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση αυτή μόνο εφόσον υπάρχει δίωξη στην οποία προβλέπεται ειδικά.
Πρόκειται δηλαδή για την προσπάθεια της αστυνομίας να δημιουργήσει τράπεζα δεδομένων των πολιτών (φακέλωμα) που συμμετέχουν στο κίνημα. 
 
Update: Κατέθεσε μήνυση ο συλληφθέντας, Λ. Τόσκας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου