τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

Αρναία 8 Απριλίου 2010, ώρα 11:30.
Αγαπητοί φίλοι, μετά από σχετική σιωπή, γύρω από το θέμα, μέχρι να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του έργου, με χαρά σας ανακοινώνω ότι, από σήμερα, τμήμα του Στανού, 300 μετρα περιμετρικά του Νηπιαγωγείου, θα έχει,πιλοτικά, δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ, με ταχύτητα 2Μbit, ανα πόρτα σύζευξης (η μεγαλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί, με βάση τις υφιστάμενες υποδομές).Παράλληλα, με την έναρξη των μαθημάτων, θα καλυφθεί και το Δημοτικό Σχολείο του Στανού. Σε επόμενο στάδιο, ίσως μέχρι το καλοκαίρι, θα καλυφθεί το σύνολο του οικισμού.Τα ίδια ισχύουν και για τη Βαρβάρα, με τη διαφορά ότι το σημείο κάλυψης, θα βρίσκεται 300 μέτρα, περιμετρικά του Κοινοτικού Καταστήματος.
Λαζάρου Λάζαρος
Δήμαρχος Αρναίας

23 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι του Στανού,
    Όπως έγραψε και ο Δήμαρχος από σήμερα γίνετε δοκιμαστική εκπομπή στο Στανό και τη Βαρβάρα του ΔΩΡΕΑΝ ασύρματου INTERNET του Δήμου Αρναίας. Όπως είχα γράψει σε παλαιότερα σχόλια, όταν θα ήταν έτοιμο το δίκτυο της ΤΕΔΚ τότε θα πειραματιζόμασταν με τις δυνατότητες του. Το έργο αυτό μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε και αμέσως έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να λειτουργήσει δοκιμαστικά το ελεύθερο ασύρματο Internet. Αυτή η εκπομπή θα λειτουργεί ως τη Δευτέρα για να βγουν κάποια συμπεράσματα κάλυψης και για να ολοκληρωθεί η μελέτη για την πλήρη κάλυψη Στανού και Βαρβάρας. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Το σήμα γύρω από το νηπιαγωγείο είναι εξαιρετικό αλλά λόγω της εδαφικής ιδιομορφίας του Στανού εκτιμώ με μία πρώτη αυτοψία που έκανα ότι θα χρειαστούν άλλοι 2 πομποί. Είδα ότι ήδη αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές χρησιμοποιούν το δίκτυο περίπου 15 άτομα. Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας αυτού δυσκολεύτηκα να πραγματοποιήσω κάποιες δοκιμές αλλά θεώρησα απάνθρωπο να κόψω σήμερα προσωρινά τη σύνδεση. Για εσάς λοιπόν που ενδεχομένως δοκιμάσετε το δίκτυο μην απογοητεύετε από την ταχύτητα αυτή τη στιγμή. Το έργο όταν ολοκληρωθεί θα μοιράζει δίκαια την ταχύτητα σε όλους τους χρήστες και παράλληλα θα γίνει αναβάθμιση των γραμμών ADSL του δημαρχείου ώστε να αναβαθμιστεί η ταχύτητα. Μέχρι τη Δευτέρα σας προσκαλώ να δοκιμάσετε το δίκτυο και να κάνετε τα σχόλια σας μέσω του μπλοκ που πιθανών να μας βοηθήσουν στη μελέτη για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη του χωριού. Ενοήτε ότι τα ίδια πράγματα ισχύουν και στη Βαρβάρα.
    Καλό Σερφάρισμα
    Μιχάλης Μιχαλούδης
    Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Αρναίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    Επιτέλους και το χωριο μας
    εισέρχεται στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία!
    Ευχαριστούμε πάρα πόλυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗ?.ΤΙ ΑΛΑΖΕΙ ?.Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποσο τοις % υπολογίζουν οι υπευθυνοι οτι θα είναι η κάλυψη του χωριού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε admin καθε πότε κρίνεις τα μυνήματα???????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλωσορίζουμε το δωρεάν ασύρματο internet στο χωριό μας και τη Βαρβάρα! Αυτή η ενέργεια του Δήμου δείχνει ότι αφουγκράζεται τα αιτήματα και τα παράπονα των κατοίκων και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα είναι δυνατά.

    Υ.Γ. Επειδή από τη στιγμή που μπήκαμε στη διαδικασία να γίνεται αναθεώρηση των σχολίων (για λόγους τους οποίους και αναφέραμε) δεν απορρίφθηκε κανένα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, αποφασίσαμε να γίνει άρση των αναθεωρήσεων για αναρτήσεις 14 ημερών (ελπίζουμε μόνιμα). Καταλαβαίνουμε την «αγανάκτηση» του ανώνυμου για την καθυστέρηση στην επικοινωνία όμως αυτό κρατούσε δέσμιους και τους διαχειριστές. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο χθες με το που κάνω σύνδεση εχω αμμεση προσβαση. σημαινει κάτι αυτό?κι αν ναι δεν θα πρέπει να κάνω σύνδεση μέσω τηλεφωνου εφόσον είναι δωρεάν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα το somporo οσο και να θελαν καποιοι να το κατηγορησουν,ηταν η αιτια για να ρθει το ιντερνετ στο Στανο μπραβο στα παιδια που το δημιουργησαν.Δημαρχε μετα απο την αρνητικη εντυπωση που εδωσες αυτες τις ημερες με τα μηνυματα σου αρχισες να μας γλυκαινεις παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ σημαντικη κινηση το δωρεαν ιντερνετ στο Στανο και την Βαρβαρα,σε χωρια που η προσβαση στο ιντερνετ γινοταν μονο μεσω ΟΤΕ.Μια διαδικασια η οποια φορτωνε τον λογαριασμο του ΟΤΕ παρα πολυ,και πληρωναμε αρκετα χρηματα για λιγη ωρα σερφαρισματος.
    Επειδη κατα καιρους εχουν ακουστει πολλα αρνητικα για το συγκεκριμενο blog(λανθασμενα κατα την γνωμη μου),πρεπει να τονιστει οτι ενα ελαχιστο μεριδιο φερει και το somporo για το οτι το χωριο μας εχει σημερα ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,καθως απο τις πρωτες μερες λειτουργιας του,εχει αναδειξει πολλες φορες αυτο το θεμα.
    Παντως ασχετα με το δωρεαν ασυρματο ιντερνετ,πρεπει ολοι μαζι να συνεχισουμε να διεκδικουμε και να ζηταμε απο τους αρμοδιους το αυτονοητο,γραμμες ADSL και στο Στανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα με το ασύρματο δίκτυο. Σίγουρα ειναι αργό όμως αυτή τη χρονική στιγμή είναι λίγο καλύτερα από τη σύνδεση μέσω τηλεφώνου. Αναμένουμε για τα καλύτερα που αναφέρει ο κ. Μιχαλούδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να πω κι εγώ με τη σειρά μου μπράβο?

    ανάμικτα τα συναισθήματα θα έλεγα.
    στις πόλεις τα 2mbps υπάρχουν από το 2005 που πλέον είναι 24mbps και σε λίγο καιρό θα έρθουν ακόμα πιο γρήγορες ταχύτητες.
    και φτάσαμε στο 2010 στο Στανό για να έχει όλο το χωριό μαζί (και όχι ο κάθε ένας ξεχωριστά) 2mbps και πανηγυρίζουμε...α ναι είναι δωρεάν...
    εγώ θα προτιμούσα να δίνω 20 ευρώ το μήνα σε κάποια εταιρεία όπως γίνετε παντού και να έχω την προσωπική μου 24αρα.βεβαια αν περιμένουμε από τον ΟΤΕ τρέχα γύρευε.
    οι πρώτες εντυπώσεις με παιδιά που μίλησα είναι ότι δεν πιάνει παντού και πάει αργά σαν pstn.
    όταν μου το είπαν το αυθόρμητο σχόλιο μου ήταν παιδιά υπομονή θα αυγατίσει με τον καιρό. τα πάντα θέλουν υπομονή γιατί εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τολη συμφωνω και ειμαι υπερ αυτου που ειπες,
    << εγώ θα προτιμούσα να δίνω 20 ευρώ το μήνα σε κάποια εταιρεία όπως γίνετε παντού και να έχω την προσωπική μου 24αρα >>.Προσωπικα αυτο θελω να εχω στο Στανο,να μπουν οι γραμμες για γρηγορο ιντερνετ, και οποιος θελει,να βαζει ιντερνετ στο σπιτι του με κοστος περιπου 20 ευρω τον μηνα και να εχει το γρηγορο του ιντερνετ.νομιζω οι περισσοτεροι,ισως και ολοι στο Στανο,αυτο επιθυμουμε και γι αυτο θα συνεχιζουμε να αγωνιζομαστε.
    Παντως για αυτο που λες οτι
    << α..ναι ειναι δωρεαν >> ,νομιζω οτι απο το να συνδεομαι μεσω οτε και πληρωνω τα μαλλιοκεφαλα μου για λιγα λεπτα σερφαρισματος,ειναι καλυτερο το δωρεαν ασυρματο,εστω και αν ειναι καπως αργο.και οταν λεω μαλλιοκεφαλα,καταλαβαινουν μερικοι συγχωριανοι τι εννοω.
    Παντως αξιζει ο κοπος να κανουμε λιγακι υπομονη και να περιμενουμε για τα καλυτερα,οπως λεει και ο αρμοδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sugxarhthria!!!!mprabo se olous esas pou kanate energeies kai sto somporo pou opws fenete mono gia kalo einai, kai auto einai olofanero...kai auth einai mono h arxh pisteuw..den exei shmasia pou einai mikrh h taxuthta, ap to tipota mia xara einai arxika.kai to oti einai dwrean, polu shmantiko dioti ap to stathero gia 10wres serfarismatos plhrwname peripou 20-25 euro me thn karta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΜΠΟΡΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ -ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ-!!!!!
    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ(ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ).ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ADSL.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΜΠΟΡΟ ΝΑ << ΑΝΟΙΞΕΙ >> ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΘΙΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ, ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ.
    ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΥ << ΚΛΕΙΣΑΤΕ >> ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ << ΑΝΟΙΞΑΤΕ >> ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ,ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑ) ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την έκπληξη.Κάλλιο αργά παρα ποτέ!Ελπίζω να ανέβει όμως γρήγορα η ταχύτητα.
    Κύριε Μιχαλούδη μένω κοντά στην πλατεία,χθές στα XP δεν άνοιγε καθόλου το messenger σε αντίθεση με τα vista.Σήμερα ανοιγοκλείνει στα XP και παραμένει σταθερά ανοιχτό σε vista(πιθανόν να παίζει ρόλο και ο καιρός;)Ούτε λόγος βέβαια για torrents(δεν εκκινούν καν).Προσπάθησα να κάνω speed test χωρίς επιτυχία.
    Ελπίζω να βοηθήσουν οι παρατηρήσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣΟΧΗ! αν θέλετε να κρατήσετε την ανωνυμία σας καταργήστε το όνομα του υπολογιστή σας. Σε κάποια στιγμή που συνδέθηκα μπορούσα να δω ποιοι είναι συνδεμένοι στο δίκτυο π.χ Κώστας, Μαρία κλπ Οπότε αν έχετε ένα ασυνηθιστο όνομα π.χ Γεράσιμος ή Περιστέρα και εκείνη τη στιγμή είστε οι μοναδικοί στο δίκτυο και σχολιάσετε ανωνυμα δε θα είναι ανώνυμα αλλά επώνυμα και με υπογραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια τόσο στο Somporo που έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα όσο και στο Δήμαρχο. Μάλιστα στο Δήμαρχο αξίζουν δύο φορές συγχαρητήρια γιατί και ικανοποίησε το αίτημα αλλά και γενικότερα γιατί αφουγκράζεται τους δημότες που εκφράζονται μέσω του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τι γινετε με το free ρε παιδιά;έχετε καλό σήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έχω σταθερό υπολογιστή. υπαρχει τροπος να συνδεθώ στο ασύρματο δικτυο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδεθείς σε ασύρματο δίκτυο είναι να έχει το το PC σου εγκατεστημένη κάρτα ασύρματου δικτύου WiFi 802.11 b/g.Ψάξε στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή να βρείς αν είναι προεγκατεστημένη στον υπολογιστή σου.Άν δεν έχει μπορείς να αγοράσεις μία τύπου PCI ή usb(η usb χρησιμοποιείται πιο πολύ για laptop)και το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ 15-30 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος είπε...
    ΠΡΟΣΟΧΗ! αν θέλετε να κρατήσετε την ανωνυμία σας καταργήστε το όνομα του υπολογιστή σας. Σε κάποια στιγμή που συνδέθηκα μπορούσα να δω ποιοι είναι συνδεμένοι στο δίκτυο π.χ Κώστας, Μαρία κλπ Οπότε αν έχετε ένα ασυνηθιστο όνομα π.χ Γεράσιμος ή Περιστέρα και εκείνη τη στιγμή είστε οι μοναδικοί στο δίκτυο και σχολιάσετε ανωνυμα δε θα είναι ανώνυμα αλλά επώνυμα και με υπογραφή


    ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΜΠΟΡΟ.
    ΜΠΟΡΕΙ Π.Χ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ,ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΕΙ ΕΝΑΣ Π.Χ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας ευχαριστούμε παρα πολυ για την κοροιδία εις βάρος των δημοτών σας που τόσο πολύ συμμερίζεστε τα προβλήματα και τις έννοιες τους κι απαιτείτε την υποστήριξη τους για την έδρα του δήμου.
    Η πρώτη κίνηση εντυπωσιασμού έχει γίνει με το κλείδωμα του κατα τα άλλα free internet.Περιμένουμε εν αγωνίως την επόμενη κίνηση σας,όπως και της κυβέρνησης ας πούμε.Είδωμεν.......
    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή