τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Στην Αρναία, έδρα του Δήμου Αρναίας και στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, συνήλθαμε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου, σε Πάνδημη Λαϊκή Συνέλευση, υπερχίλιοι δημότες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρναίας, μαζί με το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους φορείς της πολιτείας, της διοίκησης και της κοινωνικής ζωής, τα τοπικά Συμβούλια και τους λοιπούς φορείς του τόπου μας, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη φημολογούμενη μεταφορά της έδρας του νέου, Δήμου, που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Χαλκιδική, από την Αρναία στην Ιερισσό, στα πλαίσια των επικείμενων συνενώσεων των Δήμων, σύμφωνα με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση υπό τον τίτλο «Καλλικράτης», την οποία εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Στην πάνδημη Λαϊκή Συνέλευση, που όμοιά της σε όγκο και παλμό δεν ξανάγινε, παρέστησαν:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της περιοχής κ. Νικόδημος
Οι βουλευτές Χαλκιδκής: κ.κ. Αργύριος Λαφαζάνης και Γεώργιος Βαγιωνάς
Ο τ. υφυπουργός κ. Χρήστος Πάχτας
Ο νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος
Ο Αντινομάρχης κ. Δημήτριος Τζηρίτης
Ο Δήμαρχος Αρναίας κ. Λάζαρος Λαζάρου
Όλοι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι
Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων
Εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών φορέων του Δήμου και υπερχίλιοι δημότες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρναίας.

Ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Λαζάρου στο χαιρετισμό του ανέλυσε τους σκοπούς της Λαϊκής Συνέλευσης που ήταν:
1. Η παράθεση απόψεων και επιχειρημάτων αντίκρουσης της φημολογούμενης και επιχειρούμενης μεταφοράς της ΕΔΡΑΣ, από την Αρναία στην Ιερισσό του νέου υπό σύσταση μεγάλου Δήμου, που φημολογείται ότι θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Χαλκιδική, στα πλαίσια της εξαγγελθείσης νέας διοικητικής μεταρρύθμισης με το όνομα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
2. Η διατράνωση του αιτήματος να παραμείνει η έδρα στην Αρναία όπου βρίσκεται εδώ και έναν αιώνα περίπου και,
3. Η απόφαση να αγωνισθούν οι δημότες και οι φορείς του τόπου με κάθε νόμιμο μέσο για να αποτραπεί το ολέθριο για την Αρναία εγχείρημα, ώστε η έδρα του Νέου Δήμου να παραμείνει εδώ που ήταν πάντοτε.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν όλοι οι θεσμικοί παρευρισκόμενοι και αρκετοί δημότες και, ύστερα από έντονο αλλά πολιτισμένο διάλογο.

Ψ Η Φ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε  Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α:
Α. Ζητούμε, ευρισκόμενοι σε απόλυτο δίκαιο, να παραμείνει στην Αρναία η έδρα του νέου, υπό σύσταση μεγάλου Δήμου, που φημολογείται ότι θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Χαλκιδική και

Β. Θα αγωνισθούμε δυναμικά με κάθε νόμιμο μέσο για την αποδοχή εκ μέρους της Κυβερνήσεως του αιτήματος αυτού και για την αποκάλυψη όσων κρυφά και μακριά από το φως της διαφάνειας σχεδίασαν αυτήν την ανήκουστη πράξη που αναστάτωσε την κοινωνική γαλήνη του τόπου

Γ. Στο αίτημα μας αυτό συνηγορούν και όλοι οι λόγοι που ακολουθούν. Λόγοι που συγκρινόμενοι με οποιουσδήποτε άλλους που πιθανόν προβάλλονται από τρίτους ενδιαφερόμενους, κατά τις απόψεις μας, υπερτερούν συντριπτικά:

1. Πως είναι δυνατό έτσι απλά, με μια μονοκονδυλιά, να διαγράφεται ένας Δήμος όπως αυτός της Αρναίας, που για 77 συναπτά χρόνια (από το 1918 ως και το 1995, δηλαδή μέχρι τον «Καποδίστρια»), υπήρξε πρωτεύουσα της Επαρχίας Αρναίας, της μιας εκ των δύο Επαρχιών της Χαλκιδικής. (Η άλλη ήταν η «Επαρχία Χαλκιδικής» με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο).

2. Πως είναι δυνατό η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Χαλκιδικής με τις δεκάδες υπηρεσίες που ήταν και παραμένει καταχωρημένη σε όλα τα ιστορικά, γεωγραφικά, σχολικά, εκκλησιαστικά, τουριστικά κτλ. βιβλία ως πρωτεύουσα της Επαρχίας Αρναίας και που έτσι την είχαν βιώσει ολόκληρες γενιές ανά το πανελλήνιο, να σβήνεται από το χάρτη, αβασάνιστα χωρίς κανένα επιχείρημα.

3. Ο Πολύγυρος και η Αρναία ήταν ανέκαθεν οι δύο πόλοι γύρω από τους οποίους κυλούσε η ζωή και η δράση ολόκληρης της Χαλκιδικής. Πως είναι δυνατό να εξαφανίζεται ο ένας πόλος, έτσι στα καλά καθούμενα, και να διακόπτεται με βίαιο τρόπο η αναπτυξιακή συνέχεια, τόσο της ίδιας, όσο και ολόκληρης της κοντινής και ευρύτερης περιοχής της.

4. Αλλά και στην ιστορία αν ανατρέξουμε, θα δούμε ότι η Αρναία ήταν ανέκαθεν, από τον καιρό της τουρκοκρατίας, πρωτεύουσα των Μαντεμοχωρίων και μεγάλο διοικητικό κέντρο της Βόρειας Χαλκιδικής. Κι αυτό γιατί την ευνοεί η γεωγραφική της θέση. Βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Χαλκιδικκής σε σημείο μάλιστα που διευκόλυνε και δευκολύνει ίσαμε σήμερα τη σύνδεσή της με τα περισσότερα χωριά, σε καταφανή αντίθεση με την Ιερισσό που βρίσκεται στο απώτατο ανατολικό άκρο της Βόρειας Χαλκιδικής.

5. Και μια που γίνεται ο λόγος για γεωγραφική θέση: Η Αρναία απέχει μόλις 50 λεπτά από το μεγάλο διοικητικό κέντρο όπου εδρεύει η Περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, στην οποία είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν οι αιρετοί και οι Δημότες, ενώ η Ιερισσός απέχει χρόνο υπερδιπλάσιο. Και ενώ όλοι προσπαθούν να ζυγώσουν στη Θεσσαλονίκη, και ενώ η τελευταία επεκτείνεται ραγδαία προς τη Χαλκιδική (Βασιλικά, Γαλάτιστα κλπ.), στην περίπτωση μας αντί να επιδιώκουμε να την πλησιάζουμε, της γυρίζουμε την πλάτη, και φεύγουμε προς το μακρινότερο σημείο, την Ιερισσό, το απώτατο -όπως προαναφέρθηκε- άκρο της Β. Χαλκιδικής, στα όρια της μοναστικής πολιτείας του Άθω.

6. Η τυχόν κατάργηση της Αρναίας ως έδρας Δήμου θα επιφέρει τον οικονομικό μαρασμό και της ίδιας της πόλεως αλλά και της ευρύτερης περιοχής, γιατί η ύπαρξη της έδρας του Δήμου και των Υπηρεσιών αποτελούν το βασικό κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, αφού η περιοχή σε πολύ μικρό ποσοστό στηρίζεται στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα παραγωγής, ενώ ο τριτογενής, δηλαδή η ύπαρξη και λειτουργία των υπηρεσιών, είναι αυτός που στηρίζει σε μεγάλο ποσοστό της οικονομία της Αρναίας και της περιοχής. Αντίθετα η Ιερισσός ως παραλιακή-τουριστική πόλη και ως πύλη προσκυνητών και επισκεπτών για το ΄Αγ. ΄Ορος έχει κίνηση όλο το χρόνο και έχει αναπτυξιακή προοπτική την οποία ελάχιστα θα επηρεάσει η καθιέρωση της ως έδρας Δήμου.

7. Στην Αρναία εδρεύει σήμερα ένα πλήθος υπηρεσιών με τις οποίες ο πολίτης συναλλάσσεται καθημερινά, αφού πολύ εύκολα μπορεί να μεταβεί σ’ αυτήν. Ενώ αντίθετα στην Ιερισσό που είναι τερματικός σταθμός μιας πολύωρης, πολυδάπανης πορείας, δεν υπάρχει αυτή η υποδομή.

8. Γεννάται τέλος το ερώτημα: Τι θα γίνουν τα τόσα δημόσια κτίρια (συνολικού εμβαδού άνω των 5.000μ2) καθώς και οι άλλες υποδομές που για μισό και πλέον αιώνα το κράτος δαπάνησε για να στεγάσει τις υπηρεσίες του;

Ιδού ο κατάλογος των υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν στην Αρναία:

• Ιερά Μητρόπολη (σε καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις)
• Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)
• Γραφείο Πολεοδομικών Μελετών και Εφαρμογών
• ΙΚΑ (Διοικητικές Υπηρεσίες και Ιατρεία σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• ΟΑΕΔ (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Γραφείο Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Κτηνιατρείο (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Κ.Ε.Γ.Ε. Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Δασαρχείο (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Τράπεζες Αγροτική και Εθνική (ιδιόκτητα κτίρια) καθώς και Eurobank
• Κέντρο Υγείας (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο-ένα από τα 14 που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα)
• Μαθητική Εστία με εστιατόρια και ξενώνα (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• ΕΛΤΑ
• Αστυνομικό Τμήμα
• Πυροσβεστικό κλιμάκιο (σε δημόσιο κτίριο)
• Ειρηνοδικείο (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• ΔΕΗ
• ΟΤΕ (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Τοπικό Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης
• Ένωση Αγροτικών, Κτηνοτροφικών και Δασικών Συνεταιρισμών Βόρειας Χαλκιδικής (με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις γραφείων, αποθηκών κλπ)
• Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Χαλκιδικής καθώς και χωροθετημένος Χ.Υ.Τ.Α.
• Διαδημοτικά Σφαγεία Βόρειας Χαλκιδικής (τριών γραμμών με μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής – μοναδική σε όλη τη Χαλκιδική σε σύγχρονες εγκαταστάσεις) τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν εντός του έτους.
• Συμβολαιογραφεία
• Υποθηκοφυλακείο
• Αθλητικές υποδομές (Εθνικό Στάδιο, κλειστά γυμναστήρια)
• Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο (σε ιδιόκτητο κτίριο-διατηρητέο μνημείο)
• Μουσείο υφαντικής (σε ιδιόκτητο-παραδοσιακό κτίριο)
• Δημόσια βιβλιοθήκη (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Δημοτικό Ωδείο (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Κ.Ε.Π.
• 5 ΚΑΠΗ
• Γηροκομείο που είναι το μοναδικό σε όλη τη Χαλκιδική και φιλοξενεί ηλικιωμένους από όλο τα νομό (σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις)
• Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο
• επίσης και Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία όλων των Βαθμίδων : Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Ενιαίο Λύκειο και ΕΠΑΛ-ΤΕΕ (το μοναδικό στη Βόρεια Χαλκιδική) στο οποίο φοιτούν παιδιά από όλη τη Βόρεια Χαλκιδική.

9. Με όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η Αρναία δεν αποτελεί απλά μόνο την Ιστορική Έδρα, αλλά μια σύγχρονη λειτουργική Έδρα, αφού:

• Διαθέτει το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών, φορέων και ιδρυμάτων.
• Έχει ευκολότερη πρόσβαση από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις, για άνετη μετακίνηση και κάλυψη των αναγκών των πολιτών του νέου δήμου. Είναι ο μόνος, από τους νέους δήμους σε ολόκληρη τη Χαλκιδική μετά από τον Πολύγυρο, ο οποίος από 1-1-2011, έχει ετοιμότητα να λειτουργήσει άμεσα στις περισσσότερες υπηρεσίες που προβλέπονται από τον Καλλικράτη. (Στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό κατά τις εκτιμήσεις μας, ιδιαιτέρως εάν ληφθούν υπόψη οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες)
• Διαθέτει το μεγαλύτερο παραδοσιακό απόθεμα από όλους τους οικισμούς του νομού Χαλκιδικής και είναι κηρυγμένος «Ιστορικός Τόπος» από την αείμνηστη Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη (ΦΕΚ 759/31-10-86).
• Πέρα από αυτά η Αρναία αποτελεί εδώ και δεκαετίες κοιτίδα παραδόσεων και εθίμων καθώς και κέντρο έντονης πολιτισμικής δραστηριότητας με φορείς που αποτελούν κατά βάση τμήματα του Δήμου (Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, Πολιτιστική Εταιρεία, Μεικτή Τετραφωνική Χορωδία (εκπροσώπησε επισήμα τη χώρα στο εξωτερικό), Φιλαρμονική (από το 1934), Χορευτικά συγκροτήματα, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βορείου Χαλκιδικής κ.α.). Όταν η Αρναία πάψει να είναι έδρα Δήμου, όλα αυτά μοιραία θα εκλείψουν, συνέπεια της υποβάθμισης και του μαρασμού. Μαρασμός ο οποίος θα συμπαρασύρει και όλα τα γύρω χωριά που θα ερημώσουν κι αυτά. Έτσι ένα ολοζώντανο κομμάτι της Χαλκιδικής θα οδηγηθεί σε βέβαιο και αμετάκλητο θάνατο.

10. Όμως αν η Κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει έναν βιώσιμο, δυνατό, μεγάλο Δήμο στη Βόρεια Χαλκιδική έχει στα χέρια της τη λύση. Να δημιουργήσει ένα και μόνο Δήμο στην περιοχή αυτήν με συνένωση των τεσσάρων σημερινών Δήμων: 1. Σταγείρων – Ακάνθου, 2. Παναγίας, 3. Αρναίας και 4. Ζερβοχωρίων με τη φυσική έδρα του, την Αρναία.



ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΣΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΡΝΑΙΑ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

14 σχόλια:

  1. Καλά οι Στανιοτες που έχουν παντρευτεί αρνιοτησες το καταλαβαίνω, αλλά εμείς οι άλλοι.. ντε και καλά πρέπει να την αγαπήσουμε, τι μας πρόσφερε τόσα χρόνια… μήπως την Γιαγκοβη που μας την άρπαξαν και είναι στην κυριαρχία τους ...αδίκως ...τόσα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν παίζεσαι....βρε niko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τα επιχειρήματα τους, μου μοιάζουν όπως μιας γριάς 70 ετών... που φορώντας το κολάν νομίζει ότι είναι κοριτσάκι 15-18 ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουσιαστικα η Αρναια δεν εχει επιχειρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ... Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΝΙΚΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ? ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ, ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΩΝ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα πρωινέ Ανώνυμος- αυτό το μπλοκ έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί για να συζητάμε και ανταλλάσουμε απόψεις δηλ διάλογο
    Πουθενά δεν ανέφερα ότι η επιθυμία μου είναι η Ιερισσός η Αρναία, άλλωστε κανείς σώφρων ούτε με Καποδίστρια δεν μας ρώτησε διαλύοντας την κοινότητα και με «πολίτικα» κριτήρια του Παχτα έχουν δημιουργηθεί οι Δήμοι .Έτσι και τώρα πάλι με «πολιτικά» κριτήρια θα δημιουργηθούν οι δήμοι .Άρα δεν είμαι αιθεροβάμων .
    Έχω όμως υποχρεώσει να στηλίτευσω και κατακρίνω την μέχρι σήμερα λειτουργιά του Δήμου μιας και όπως νομίζω και εσύ κρίνεις ότι σαν χωρίο μας έχουν αδικησει και ξεζουμίσει οικονομικά ,διοικητικά και πολιτικά . Άλλωστε αυτή η διαπίστωση δεν είναι μόνο δική μου άλλα της πλειοψηφίας τον χωριανών μας .Τι να πρωτοαναφερθούμε ,αυτά που έχω μέχρι σήμερα στα σχόλια μου είναι ενδεικτικά ,αλλά τόσα μπορώ να σου απαριθμήσω .
    Ο διάλογος που συνεχίζω έχει σκοπό και στόχο να σταματήσει στο μέλλον δηλ. επί Καλλικράτη η τεραστία οικονομική αιμορραγία του χωριού μας , και επιτέλους και ο Στανος να ξεκινήσει να διεκδικεί και πάρει από την τοπική διοίκηση αυτό που δικαιούται με λίγα λόγια να ισοσκελίσει το οικονομικό της ισοζύγιο . Νομίζω ότι η ομηρία τον 10 παιδιών που διαμαρτυρήθηκαν κατά της αυθαίρετης λειτουργιάς της βιοτεχνίας υπερασπίζοντας την απόφαση ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ του Σ.Ε. και η παραμονή όλου του χωριού σε δικαστική «ομηρία» δεν του αξίζει ,και είναι ενδεικτική το πώς μας διαχειρίζεται η πολιτεία -κεντρική και τοπική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και να επισημάνω ότι ο Καλλικράτης έχει κεντρικό στόχο να μειώσει τα τεράστια ελλείμματα και το μεγάλο φαγοπότι τον ΟΤΑ ,αυτός είναι ο λόγος που από την μια μεριά χαίρομαι και συμφωνώ ,από την άλλη με επιστρατεύει σε ενεργώ ρόλο στα δρώμενα του χωρίου μου, που το δημιούργησαν σε πολύ δυσκολότερες εποχές οι παππούδες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάνοντας τα πρωτία παντού και πάντα πονάτε...ρωτήστε και τα χωριά του δήμου να δούμε τι θα απαντήσουν με τον τότε Καποδίστρια τα ισοπεδώσατε όλα,ρίχνοντας βάση μόνο στην έδρα.
    Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διότι ο Καλλικράτης έχει κεντρικό στόχο να διαλύσει και το χωρίο μας …τον Στανο μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδια δεν χρειαζεται ο Καλικρατης για να διαλυσει ενα χωριο.Δειτε την Αρναια.Ζητα να μεινει εδρα μονο και μονο για να επιζησει!!!Θελει να εχει θεσεις εργασιας απο τους δημοσιους υπάλληλους που θα απασχολεί!Πλουτοπαραγωγικες πηγες μηδεν.Ουσιαστικα ζητει να παρασιτει σε βαρος της ΒΑ Χαλκιδικης.Τα αιτιολογηματα του ψηφισματος τους γελοία παραμυθια για παιδια!Και πιστεψτε με,ειμαι απο αυτους που τους συμπαθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπα όταν λες «δεν έχουν πλουτοπαραγωγικές μονάδες» θα εννοείς και έχεις στο μυαλό σου
    Το μεγαλύτερο δασαρχείο της Ελλάδος διαθέτουν που το έχουν όμως απαξιώσει συνειδητά
    Το νέο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού επεξεργασίας ξύλου το απαξίωσαν συνειδητά πριν ακόμα τεθεί σε λειτουργιά
    Την πεδιάδα Γιαγκοβη που ήταν δική μας και μας την άρπαξαν και την απαξιώνουν τώρα με δενδροφυτεύσει ακακίας συνειδητά
    Βιοτεχνίες έχουν, που τα απόβλητα τους μέρα νύχτα στο ρέμα Χολομωντα διοχετεύουν προς δόξα της οικολογικής τους συνείδησης
    Όλα τα γύρο χωριά μέρα-νύχτα στην Αρναία πάνε την υπεραξία που παράγουν και διαθέτουν
    Το εισαγόμενο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού ξυλιάς το απαξίωσαν συνειδητά πριν ακόμα λειτουργήσει…
    Έτσι και για άλλους 10000 λόγους και εγώ τους συμπαθώ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί χωριανοί μου και τώρα ...η συζήτηση για τον Καλλικράτη… ξεκίνησε …για να δούμε ο κάθε κύριος Λαζάρου, Μιχαίλουδης (αυτοί τουλάχιστον είχαν το θάρρος να μας τιμήσουν στο διάλογο) κλπ….. και τους ξέρουμε…. τι κουτόχορτο με πολιτικές βιταμίνες θα μας προσφέρουν …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αφιερωμενο στους κατοικους της Αρναιας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Μην σκαλίζεις τη στάχτη να ξανάβρεις φωτιά
    η δική μας αγάπη τώρα έσβησε πια.
    Κι αν υπάρχουνε σπίθες που ακόμα κρατούν
    μ' ένα φύσημα αγέρα και αυτές θα χαθούν.

    Με μια αγάπη καινούργια θα χαράξω πορεία
    εσύ ήσουνα για μένα μια παλιά ιστορία
    εσύ ήσουνα για μένα μια παλιά ιστορία
    με μια αγάπη καινούργια θα χαράξω πορεία.

    Μια φορά εγελούσες όταν έκλαιγα εγώ
    σαν σκυλί με τραβούσες πότε εκεί, πότε εδώ.
    Μα περάσαν τα χρόνια κι ήρθαν άλλοι καιροί
    τώρα εγώ θα γελάω μα θα κλάψεις εσύ.

    Με μια αγάπη καινούργια θα χαράξω πορεία
    εσύ ήσουνα για μένα μια παλιά ιστορία
    εσύ ήσουνα για μένα μια παλιά ιστορία
    με μια αγάπη καινούργια θα χαράξω πορεία.

    Η δική σου εικόνα έχει πλέον χαθεί
    την σκεπάζουν αράχνες και την κρύβει η ντροπή.
    Προκειμένου να είσαι της ζωής μου σκιά
    κοίτα βρες κάποιον άλλον πριν γεράσει η καρδιά.

    Με μια αγάπη καινούργια θα χαράξω πορεία
    εσύ ήσουνα για μένα μια παλιά ιστορία
    εσύ ήσουνα για μένα μια παλιά ιστορία
    με μια αγάπη καινούργια θα χαράξω πορεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι βλάκες είναι αήττητοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή