τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Διεθνής αμνηστία: αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική βία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17 Ιανουαρίου 2013

Η δολοφονία αλλοδαπού δείχνει την αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική βία
Η δολοφονία νεαρού Πακιστανού στην Αθήνα είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αποτυχίας των ελληνικών αρχών να αναλάβουν αποφασιστική δράση ενάντια στη βία με ρατσιστικά κίνητρα, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.
Στις 16 Ιανουαρίου, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαχαίρωσαν τον 27χρονο Πακιστανό, ενώ πορευόταν με το ποδήλατό του στα Πετράλωνα, ο οποίος αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο άτομα ελληνικής καταγωγής ως υπόπτους.
«Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα», δήλωσε ο Marek Marczynski, διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
«Η Διεθνής Αμνηστία έχει λάβει μαρτυρίες και πληροφορίες για τέσσερα ακόμα περιστατικά, κατά τα οποία Αιγύπτιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν τραυματιστεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο.»
«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διερευνήσουν τα ρατσιστικά κίνητρα και να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης.»
«Πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα, προκειμένου να δοθεί τέλος στο μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα.»
Τον Δεκέμβριο η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε έκθεση αναφορικά με τα είδη των προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί, όπως είναι η δραματική αύξηση του αριθμού των ρατσιστικών επιθέσεων από μέλη ακροδεξιών ομάδων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου