τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σε νέες κινητοποιήσεις για τα μεταλλεία οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή


Σε νέες κινητοποιήσεις προέβησαν από τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Β.Α Χαλκιδικής  αντιδρώντας στα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα αρχέγονα δάση του όρους Κάκκαβος και τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω χωριών έκλεισαν τον δρόμο Θεσσαλονίκης- Ουρανούπολης στο ύψος της Ιερισσού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι Ουρανούπολης και Ν. Ρόδων έκλεισαν το δρόμο στο ύψος της Τρυπητής αποκλείοντας έτσι κάθε πρόσβαση  από και προς Άγιο Όρος.

1 σχόλιο:

  1. Μια πρόταση προς κάθε εξαρτημένο από την εταιρία χρυσού. Να παρακαλέσουν τους συντελεστές της εξαιρετικής εκδήλωσης του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ της Κυριακής 13-1-2013 να πάρουν μέρος και σε μια ημερίδα που θα οργανώσουν στη Β. Χαλκιδική ο Πάχτας με τον αφέντη και μεγαλομέτοχο Μπόμπολα, ώστε να ενημερωθούν για τους τρομακτικούς κινδύνους από το μεταλλείο χρυσού οι υπό πρόσληψη όμηροι και όσοι θέλουν (μέσω στημένων προγραμμάτων επιμόρφωσης-ξένων κόλυβων) να εργαστούν σε αυτό.
    Να δουν πόσοι από αυτούς θα μείνουν και πόσοι θα τρέχουν να φύγουν μόλις αντιληφθούν τι επικίνδυνο στήνεται και πόσο κινδυνεύουν και οι ίδιοι. Σε μια τέτοια φυσικά περίπτωση θα καλύψουν την εκδήλωση τηλεοπτικά και τα τοπικά κανάλια TVX και SUPER για να προσφέρουν επιτέλους υπηρεσία στους Χαλκιδικιώτες.
    Για να δούμε όλοι αυτοί θα τολμήσουν μια τέτοια πλουραλιστική όπως λένε ημερίδα;
    Πολίτης Αριστοτέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή