τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία κατοίκων Στανού και Μελισσουργού για τη γέφυρα που παραμένει γκρεμισμένη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι των κοινοτήτων Στανού(Χαλκιδικής) και Μελισσουργού(Θεσσαλονίκης), για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί και παραμένει η γέφυρα στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τους δύο νομούς.
Κάτοικοι από τα δύο χωριά πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος της γέφυρας, θέλοντας να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα. Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εκτροπή ενός οχήματος τις τελευταίες ημέρες, λόγω της κακής κατάστασης που υπάρχει στο σημείο. «Δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την κατάσταση. Πέρα από την ταλαιπωρία που υπομένουμε όταν χρειάζεται να μετακινηθούμε στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες περιοχές, κινδυνεύουμε πολλές φορές διασχίζοντα το ρέμα. Η αδιαφορία που επιδεικνύεται είναι χαρακτηριστική» τόνισε η κ. Άννα Κασαμπαλή, κάτοικος του Στανού.
Η κατάσταση παραμένει έτσι από το Σεπτέμβριο

Συγκεκριμένα η γέφυρα στην επαρχιακή οδό Στανού Μελισσουργού υπέστη σοβαρές ζημιές από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που προήλθαν από τις πλημμύρες τις 21ης Σεπτεμβρίου. Από τότε μέχρι σήμερα δεν επισκευάστηκε. Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσα από την κοίτη του ρέματος όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή όταν είναι στεγνό το ρέμα. Λόγω όμως των βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος δε μπορούν να κινηθούν τα οχήματα από τη «διάβαση» του ρέματος και έτσι μετακινούνται μέσω Αρναίας και Μαραθούσας, διανύοντας μια απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων επιπλέον. Η επισκευή της γέφυρας, είναι ένα αίτημα που θέτουν επιτακτικά οι κάτοικοι του Στανού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η γέφυρα βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου