τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

one drop forward - teaser for the new album May 2015


Babylon / Reggae Against The Machine - Release Party vol.2 @ Mikrou Mikous


Επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων και σωματείων


Διαβάστε όλη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΔΩ

Το κρίκετ στο σχολείο μας


Το Τελευταίο Θρανίο  (για περισσότερες φωτογραφίες)

Το κρίκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στις αγγλόφωνες χώρες. Στη χώρα μας  έγινε γνωστό στα Επτάνησα στα χρόνια της αγγλοκρατίας.  Έτσι εκεί ιδρύθηκαν τα πρώτα αθλητικά σωματεία και σήμερα η  Ελληνική ομοσπονδία κρίκετ έχει σαν έδρα της  την Κέρκυρα.
Πριν από καιρό ξεκίνησε μια προσπάθεια στο σχολείο μας με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν αθλήματα που δεν είναι διαδομένα στη χώρα μας. Η γυμνάστρια του σχολείου επικοινώνησε με την  ομοσπονδία και αρχικά προμηθευτήκαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Σήμερα ένα κλιμάκιο της ελληνικής ομοσπονδίας κρίκετ επισκέφτηκε το σχολείο για ενημερώσει μαθητές και εκπ/κούς για το άθλημα.  Αρχικά τους ενημέρωσε για τον εξοπλισμό και στη συνέχεια τους παρουσίασε σε video έναν αγώνα κρίκετ. Έπειτα στην αυλή του σχολείου, οι μαθητές των Δ΄. Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν δυο αγώνες. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

6η Αγωνιστική 3ου ομίλου, 5η Αγωνιστική 1ου, 2ου και 4ου ομίλου
Σάββατο 2 Μαϊ. 2015   Ώρα : 11:00
1ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣΓΗΠΕΔΟ :ΣΥΚΙΑΣ
2ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ 2005"Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ
3ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ"ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
4ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ"ΒΡΑΣΤΩΝ
5ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ"ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ
    
Κυριακή 3 Μαϊ. 2015   Ώρα : 11:00
6ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΕΛΠΙΔΕΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΓΗΠΕΔΟ :Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ
7ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ - Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ"ΦΟΥΡΚΑΣ
8ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ"ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Φεστιβάλ ΑΡιστερής ΕΝότητας


Kατασκευή τοιχογραφίας


Το Σάββατο 25 Απριλίου δημιουργήσαμε μια τοιχογραφία στο σχολείο με το αλφάβητο. Ο κ. Ρήγας Ντανόζας ζωγράφισε με κιμωλία τα γράμματα και οι μαθητές (όσοι ήταν στο προαύλιο του σχολείου εκείνη τη ώρα ) τα χρωμάτισαν.
Αν και ο καιρός χάλασε, όμως προλάβαμε και τελειώσαμε το έργο. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρήγα για την προσφορά του σχολείο. Η δράση εντάχθηκε στη συμμετοχή μας στο παραπάνω πρόγραμμα


Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πολυνεριά φέτος

Γιάννης Μακριδάκης

Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να παρακαλάμε να μη βρέξει άλλο, δεν το περίμενα.
Ολοένα ανεβαίνει η στάθμη των πηγαδιών και του δρομίσκου, που είναι πρωτίστως νεροδιαβασιά αλλά τον τσιμέντωσαν, και μάλιστα κακότεχνα, κάποιοι έξυπνοι ανεπτυγμένοι προ ετών.
Μέρα με τη μέρα, όσο στραγγίζουν τα νερά τόσο ο κίνδυνος πλημμύρας του χωραφιού αυξάνεται. Γειτονικά περιβόλια καθώς και τα φρεζαρισμένα χωράφια είναι ήδη λίμνες εδώ και τέσσερις μέρες.
Σήμερα όλο το απόγευμα δούλευα φτιάχνοντας αντιπλημμυρικά έργα αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με το νερό
Γλυτώσαμε από τους παγετούς, αλλά θα σαπίσουμε

Για να μαθαίνουμε από τις παρατηρήσεις μας, πρέπει να κάνουμε και επαναλήψεις βλέποντας στην πράξη πια τις ερμηνείες τους.

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ (πρωτάθλημα Παίδων)



DUB FILES ALL STARS - DANCE INNA BABYLON


ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ


Όλο το πρόγραμμα και οι διαιτητές των παιχνιδιών του Σαβ/Κύριακου

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάϊ

Ένας άνθρωπος προχωράει απελπισμένος στην έρημο. Μόλις έχει πιει την τελευταία σταγόνα νερό από το παγούρι του. Ο ήλιος που καίει πάνω από το κεφάλι του και οι γύπες που τον περιτριγυρίζουν, προμηνύουν το επικείμενο τέλος του.

“Νερό!” φωνάζει. “Νερό! Λίγο νερό!“

Βλέπει από δεξιά να έρχεται προς το μέρος του ένας βεδουίνος πάνω σε μια καμήλα.
“Δόξα τω Θεώ!” λέει. “Νερό σε παρακαλώ…νερό!“

“Δεν μπορώ να σου δώσω νερό” του λέει ο βεδουίνος. “Είμαι έμπορος, και το νερό είναι απαραίτητο για να ταξιδεύει κανείς στην έρημο.“

“Πούλησέ μου λίγο νερό” τον εκλιπαρεί εκείνος. “Θα σε πληρώσω…“
“Αδύνατον “εφέντη”. Δεν πουλάω νερό, πουλάω γραβάτες.“
“Γραβάτες;;;;“

Τα ωραιότερα συνθήματα είναι στους τοίχους (187)


Demolition Sound Radio Show 22/3/15 (northical & lorrd)

ΦΑΚΕΛΟΣ: Τουρισμός στην Ικαρία – Μια διαδικτυακή συζήτηση


Ο δήμος Ικαρίας πρόσφατα ξεκίνησε έναν πρώτο γύρo ενημερωτικών συνελεύσεων σε χωριά του νησιού με σκοπό να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα (ο 2ο γύρος θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα). Ένα από αυτά είναι το θέμα του Τουρισμού και της ελεύθερης κατασκήνωσης στην Ικαρία.

Pablo Moses - Ready, Aim, Fire


Καθαρές γειτονιές - καθαροί δρόμοι - καθαρές παραλίες


Το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9 το πρωϊ εν όψει των εορτών του Πάσχα μαζευόμαστε στα τοπικά ή δημοτικά καταστήματα των χωριών του Δήμου Αριστοτέλη δημιουργώντας εθελοντικές ομάδες για τον καθαρισμό των χωριών μας, σε μία εκδήλωση που οργανώνει το Γραφείο Εθελοντισμού και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου μας.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Babylon / Reggae Against The Machine - REBELS (videoclip)



Track : "Rebels" from the upcoming concept album: Babylon / Reggae Against The Machine / soon come onhttp://kakosynapantima.bandcamp.com 3/4/15

Αλλάζει ριζικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο


Ένα ενδιαφέρον άρθρο βρήκαμε στο διαδίκτυο σχετικά με τις προθέσεις της Ε.Π.Ο. μετά από υποδείξεις της FIFA, για την αναδιάρθρωση της σχέσης ερασιτεχνικών σωματείων και ποδοσφαιριστών.

Το σχέδιο αυτό θα δίνει την ευκαιρία, ακόμη και, άμεσης απαγκίστρωσης των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από τα «δεσμά» των σωματείων στα οποία έχουν υπογράψει δελτίο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα μπορούν να μεταγράφονται, σχεδόν όλο το χρόνο. Ενώ, τα δελτία, που υπογράφουν στο εκάστοτε σωματείο, θα είναι ορισμένης… διάρκειας!

Αλλαγή στην ισχύ των δελτίων

Πιο συγκεκριμένα, θα προβλέπεται όλα τα ερασιτεχνικά δελτία να είναι, πλέον, «ορισμένου χρόνου», δηλαδή θα έχουν ισχύ από ένα έως πέντε έτη για κάθε ποδοσφαιριστή, μετά την ηλικία των 10 ετών. Έτσι, μετά τη λήξη της χρονικής διάρκειας του δελτίου του, ο ποδοσφαιριστής θα έχε τη δυνατότητα να επιλέξει το σωματείο, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όντας ελεύθερος.

Δημόσια Διαβούλευση για την α’ φάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού 2015-2019 (Στρατηγικός Σχεδιασμός) του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των θεσμικών του υποχρεώσεων, και προκειμένου να εκφράσει και να επεξεργαστεί τις συλλογικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, εκπονεί το νέο 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015 – 2019, το οποίο συντάσσεται σύμφωνα με τα άρθρα 203 -207 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006), το άρθρο 266 Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) και την Υπουργική Απόφαση με αριθμό: 41179/23-10-2014.

Επιδιώκοντας την κατάρτιση ενός Επιχειρησιακού Προγράμματος που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις προτεραιότητες της τοπικής μας κοινωνίας, ο Δήμος Αριστοτέλη